Републиканци за България призовават да се свика незабавно Консултативен съвет за

...
Републиканци за България призовават да се свика незабавно Консултативен съвет за
Коментари Харесай

Републиканците на Цветанов искат КСНС заради заразата |

Републиканци за България приканват да се свика незабавно Консултативен съвет за национална сигурност, поради внезапното повишение на броя на заболелите с ковид у нас, както и растежът на смъртните случаи.

Целта е да се подхващат всички вероятни ограничения за битка с пандемията, изясняват от партията на Цветан Цветанов. 

Обществото ни не е наясно по кое време и по какъв начин обстановката може да бъде овладяна. Липсва проект за деяние, а държавните институции вървят след събитията, освен това с огромно забавяне и при неразбираема отговорност. Расте политическото съмнение към кабинета, който няма нужната легитимност, с цел да предприеме и наложи извънредно нужните политики. Одобрените от ръководещите половинчати ограничения, се посрещат с съмнение и опозиция от обществото, настояват още от Република България. 

Републиканци за България декларират още: 

При сходна тежка обстановка, държавническото държание изисква ползите на жителите да бъдат сложени над партийните. Ние от Политическа партия „ Републиканци за България “ сме подготвени да го създадем. Ако не посрещнем предизвикването обединени, последствията от рецесията ще бъдат пагубни – доста хора ще изгубят живота си, а дружно със здравната система ще се срутен както стопанската система, по този начин и националната ни сигурност, която е в заплаха. Цели браншове могат да се окажат в неспособност да действат заради сериозен брой болни лица. 

Убедени сме, че преодоляването на пандемията не е допустимо при присъединяване единствено на няколко държавни институции. То изисква обединените сили на обществото. За страдание, борбата сред политическите сили и поляризацията измежду жителите не работят в тази посока. Изводът е един – всеки би трябвало да направи някакъв компромис в името на общото ни справяне с заболяването.

Политическа партия „ Републиканци за България “ декларира, че ще работи за постигането на консенсус по национална тактика за преодоляване на пандемията. Съгласно българската демократична процедура мястото за реализиране на подобен значим консенсус е едно – Консултативен съвет по национална сигурност. Затова настояваме за неговото привикване неотложно.Експертите на „ Републиканци за България ” са подготвени с оферти за преодоляването на пандемията, които ще показват. Ще подкрепим и всички работещи хрумвания на останалите политически сили. Призоваваме за бърза и виновна реакция от институциите. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР